Værd at vide om den nye BMW 3 Serie G20 model

Henrik Sørensen Koeds Krog Leave a Comment

Så er der nye BMW 3 serie (G20) lige på trapperne. Det skal vi naturligvis se meget nærmere på da BMW 3 serien er lige denne modelserie alle dage har været den vigtigste model for BMW.

Denne model har ikke kun været uhyre vigtig for BMW som producent, det har den i allerhøjeste grad også været for Koed. Siden Koeds spæde start i 1993 har denne model været et centralt udgangspunkt og omdrejningspunkt for Koed. Faktisk startede Koed med at hedde “Koed 3’er Ophug”, men det er en helt anden historie.

Den nye BMW 3 Serie er nummer 7 i rækken, siden BMW lancerede E21 modellen i Juni 1975. 3 serien er idag solgt i over 15 millioner eksemplarer.

Bilen er (som altid) blevet lidt stører end forgængeren. Det er der ikke det store nye i. 16mm bredere, 76mm længere, og akselafstanden forøget med 41mm.
Bilens forøgede længde og akselafstand har BMW brugt til at give plads til benene til de bagerste passagerer. En ting BMW 3 serien ofte har været udskældt for. Det skulle der være styr på nu.
Hvad der er mere interessant er vægten. Den nye BMW G20 vejer 55kg. mindre end forgængeren.

Billederne siger mere end 1000 ord. Derfor vil mere eller mindre lade bilens design tale for sig selv. Dog er der et helt særlige detaljer jeg vil nævne. Hvis man bemærke disse detaljer, og lære dem uden af, vil det være nærmere at altid spotte denne nye BMW fra de andre nye BMW modeller. Noget der kan være en udfordring for det utrænede BMW øje.

 

Hvis du bemærker den T-form der er designet i forkofangerne, så er det design lånt fra designet til luftindtag i jetmotorer. Også kaldet et  NACA duct.
Originalt udviklet af U.S. National Advisory Committee for Aeronautics (NACA) (forgængeren til NASA). Det er cool at vide synes jeg.

En fræk detalje i “the hofmeister kink” Det lille knæk opad der er i bagenden af vandrette liste under sideruderne. Det er hele listen lagt ud i bliens C-stolpe. Det vil sige at listen og dermed den tydelige del af
“the kink” bliver siddende på bilens karrosseri når den bagerste dør er åbnet. Det er en fræk detalje, som gør BMW G20 lidt mere let genkendelig.

Så er der nyrerne. Selvom de er en helt grundlæggende del af BMWs DNA, skal der som altid på nye BMW modeller pilles lidt ved dem. Denne gang er de blevet markant større. Nu går de igen helt op og slutter ind til frontklappen. Derudover er de også “smeltet sammen” sådan de nu ikke længere er adskilt. Dette ses tydeligt på den relativt tykke krom streg det forbinder de to.

Forlygterne er på BMW G20 er et kapitel for sig. Bi-LED forlygter er nu blevet standard. Det er cool.
BMW har nu gjort op med ringene, og de ellers relativt nye heksagon (sekskant) forlygter. BMW har lavet så det er meget tydeligt at se på bilens kørelys, hvor spækket den er med udstyr. Er bilen med ‘danskerpakken’ (Grundmodellen Red.), så er kørelyset nærmest kun en streg i bunden af forlygten. Er bilen derimod med adaptiv LED er der lidt mere banjo. Dette kendetegnes nemlig ved at bundstregen får et vinkelknæk opad ude i den inderste del af forlygten. Og er forlygten med “fuld musik” af udstyr, nemlig laserlys(!), ja så vokser lysbarren endnu engang, og denne gang i den yderste side af forlygten. Men kan sige at jo mere bilen er udstyret jo mere får man af det “gamle” heksagon design. Det virker rigtig godt. Er bilen med laserlys er det virkeligt et “her kommer jeg” look. Det er super fedt. Omvendt kan det godt virke en lille smule skrabet hvis bilen er med ‘danskerpakken’. Men mon der ikke komme noget fedt upgrade der er til at betale.
Laser lyset lyser iøvrigt vejen op 530 meter frem.
Blinklyset er en lang tynd streg i toppen af hele forlygten.

Baglygterne er også i et helt nyt og let genkendeligt look. Der er 2 særlige ting at kende dem på. Den ene ting er at de er udformet i et 3D design. Selve den røde lysbar der giver baglyset er trukket lidt ud i en slags bule på baglygten. Den anden ting er af den er i et slags “black design”. Den øverste del, den som indeholder baglyset fremtræder sort/mørk når baklyset er slukket. Det er en fiks detalje. Hvad den sorte farve angår, får den mine tanker tilbage i tiden.
Blinklyset er en lang tynd streg i bunden af baglygten.

 

Instrumentering i BMW G20 har også fået sig et ordentligt løft. Her er det også blevet muligt at bestille bilen med BMW nye BMW Live Cockpit Professional system (6U3). Også kaldet Operating System 7.0. (OS.7) Dette system er BMW sidste skud på stammen af onboard systemer, som er kendt fra den nye BMW X5 (G05), og den nye BMW 8 serie (G15)
Det vil sige at den nye BMW G20 bliver tilgængelig med funktioner som gesture control, og andre helt nye high end funktioner som normalt kun hører de store modeller til.

En anden stor ny og ikke ubetydelig ændring et helt konsollen rundt omkring gearstangen. Her er G20 den seneste i rækken af modeller der her fået den helt store overhaling. Start/Stop knappen er flyttet fra det “gamle” sted oppe ved rattet og ned i gearkonsollen. (Så havde Saab ret :O)).

Derudover er håndbremsen som vi kender den fra tidligere tider også fortid. Med BMW G20 er der slut med den klassiske “anker” håndbremse. Her er der nemlig også kommet en fiks lille vippeknap til håndbremse, af samme type som man kender det fra de stører BMW modeller. Dette er nu også en realitet i 3 serien.

Af andre spændende funktioner i den nye BMW G20 kan nævnes BMW intelligent personal assistant. Denne funktion kendes i dag fra Apples Siri, Google Assistent, og Amazon Alexa. BMWs bud på denne funktion har verdenspremiere her i BMW G20. Det er ingen tvivl om spændende funktion inden længe er tilgængelig i resten af BMWs store udvalg af modeller.
Fra starten tilbydes funktionen på 23 sprog. Om danske er et af dem tror jeg næppe.

Nøgle og låsesystemet fra BMW har i den nye BMW G20 også fået en stor overhaling. Bilen kan bestilles med det nye “BMW Digital Key system“, som også er kendt fra  den nye BMW X5 (G05), og dem nye BMW 8 serie (G15). Der gør at bilen låses op og startes ved hjælp af en mobiltelefon, og dennes indbyggede NFC funktion. Det er smart. Inden længe er bilnøgler “so last year”
En BMW kan for øvrigt have tilknyttet 5 brugere/telefoner.
Der udover er “key card” også en mulighed på en BMW G20. Her kan bilen betjenes med et nøglekort som man kender der fra døre på fx. hoteller. Denne funktion kan fx. være meget relevant hos biludlejningsfirmaer, og andre der skal holde styr på mange biler.
BMW G20 kan også bestilles med den store “BMW Display Key“. Denne nøgle er en slags fjernbetjening til bilen. Den har et display (som en lille mobiltelefon), hvor man kan se og indstille forskellige funktioner på bilen. Nøglen i ifølge min smag stor og klodset, og funktionerne i nøglen er mere eller mindre alle sammen nogle man allerede har på sin connected drive app på telefonen. Men man kan sige at nøglen er en smart “show off” ting, hvis det er det man sætter pris på. Det ville være blæret hvis man kunne ringe fra den. :O)

Standard kommer alle typer nøglerne til BMW G20 med “Sleeping key” funktionen. Det vil sige at nu er det slut for banditter at “fiske” nøglens signal igennem døren i ejerens hjem. Det der helt praktisk sker er, at efter nøglen et lagt på dens plads i hjemmet går den i “sleep mode”, og stopper dermed at sende de signaler der skal bruges til at starte bilen. Disse signaler starter først igen når der sker bevægelse med nøglen. Det er smart.

BMW G20 kommer som alle andre nye BMW modeller der gør sin entre på markedet med “Remote software update“. Den funktion gør at du nu som ejer af en BMW ikke længere behøver at køre på værksted med din BMW for at få software opdateret din BMW. Dette klares nu mere eller mindre automatisk hjemme hos ejeren af bilen.

 

Så er der ekstraudstyret “Connected package professional”, den funktion fås som et tillæg til “intelligent personal assistant” (6C3/6C4), og her taler vi altså fagre nye verden. Er bilen med den funktion lærer bilen hvordan dit adfærdsmønster under kørslen er. Hvis du fx. altid tænder sædevarmen efter kort kørsel, under en bestemt temperatur, ja så kan bilen lære at gøre det for dig. BMW kalder det for “Automate my habits”.

BMW G20 træder også endnu et skridt ind i den nye førerløse verden (Autonomous  driving). Med funktioner som, BMWs driving assistant plus, Emergency stop assistant plus, steering and lane control assistant, samt traffic jam assist (alle kendt fra BMW X5 G05), er det bla. muligt at lade teknikken overtage kørslen.

Med “traffic jam assist” får man i tæt motorvejstrafik (stop and go) kan bilen klare kørslen i op til 60 km/t, med “Emergency stop assistant plus” holder bilen selv ind til siden hvis chaufføren skulle falde i søvn, eller få et ildebefindende.
Funktionerne med ovenstående udstyrskryds er mange. Hvorvidt de bliver at finde på de danske landeveje, skal jeg lade være usagte. Her spiller både BMW og i høj grad lovgivningen ind. Men spændende, det bliver det. Og det går kun en vej.

En anden spændende funktion i denne nye verden er “BMW reversing assistant“. Her optager bilen altid bilens bevægelser hvis farten er under 36 km/t. Fx. ved parkering. Det vil sige at har man parkeret et besværligt sted kan man bede bilen om at bakke ud fra parkeringspladsen, ved hjælp af de lagrede data fra da men parkerede. Det er smart. Længden for at komme ud fra parkeringspladsen kan være op til 50 meter.
Bilen står for det med at dreje. Chaufføren er stadig ham der skal træde på gassen og bremsen ved en udkørsel fra en parkeringsplads.

Bilen kommer på markedet i 4 udstyrsvarianter. Advantage, Sportline, Luxury Line og M Sport package.
Luxury Line kendetegnes bla. ved at bilen er med flere krom detaljer end på basis versionen, Sportline kendetegnes typisk ved at bilen er med flere blank sorte detaljer. Advantage har fået lidt komfort krydser, her der det PDC for og bag, 3 zone klima, automatiske nedblændeligt bakspejl, med mere.Og så er der M Sport package, den kendetegnes som altid ved mange at trækkene fra BMW M modellerne. Større M hjul, Større luftindtag i forkofangeren, M sæder, og generelt et mørkere design i kabinen. Man kan sige at de 2 førstnævnte pakke har flere lækre detaljer, men at det helt sikkert er BMW M Sport package der lægger trumf på, med at hav af lækkerier. Et kryds ud for M Sport package, udløser som regel et hav af krydser på udstyrslisten.

BMW åbner ballet med varianterne 320d, 320d xDrive, samt 330i, tæt fulgt af 318d, 330d, 320i. Sidst på året (2019) lanceres BMW M performance (M340i) og plug-in-hybrid varianten (330e).
Motorerne i både 320d og 330i er 4 cylindrede motorer på 2.0L, og begge med 2 turboer.

 

Denne nye BMW G20 blev første gang præsenteret for offentligheden til Paris Motor Show i Oktober 2018.
Bilen rammer markedet d. 9 Marts 2019.

Kilder:
Kilder: BMWBLOG, BMW Today, Youtube, BMW, og google iøvrigt.

Her nedenfor kan i se lide billeder fra bilens præsentation i Paris.

God fornøjelse.

Med kærlig “Serving BMW People” hilsen.
Henrik Sørensen – Koed A/S

Disclaimer: Denne post er skrevet ud fra bedste evne, og ud fra de bedst mulige tilgængelige oplysninger.
Posten er udelukkende skrevet som et hobby projekt, og ikke som en reklameside for BMW G20, eller som en kommerciel oplysningsside bekræftet af BMW.
Hvis man overvejer at købe en BMW, eller at bruge de ovenstående oplysninger på anden vis, anbefaler jeg at man får disse oplysninger verificeret hos BMW.

The following two tabs change content below.
Henrik Sørensen

Henrik Sørensen

Adm. direktør af Koed A/S
Stifter og indehaver af Koed A/S siden 1993! Ekspert i BMW og passioneret BMW entusiast, hvis BMW hjerte slår lidt hurtigere end de flestes. Har haft utallige BMWer gennem tiden, og har i dag en lille samling af specielle BMWer, herunder et par M5'ere, og en E30 325i pickup.
Henrik Sørensen

Nyeste indlæg af Henrik Sørensen (se alle)