KOED Træf ’18, nye (veteran)biler og meget mere!

Lars Meller Koeds Krog Leave a Comment

Med uvurderlig hjælp fra medarbejdere, frivillige, samarbejdspartnere og ikke mindst BMW-entusiaster og gæster, blev dette års KOED BMW Træf (igen) en stor succes.

Der går ikke et eneste år, uden vi tænker: “Bare det bliver lige så fedt som sidste år”, og så bliver vi gang på gang overraskede over at det altid bliver lidt bedre, lidt større og lidt sjovere! For at nævne blot et af dette års mange nye tiltag, fik vi i løbet af dagen malet en kæmpestor KOED graffitivæg.

På trods af succes’en, er den sjæl som mange gengangere har oplevet i de tidlige år, heldigvis stadig intakt, og det takker vi jer alle sammen for, for det er jer der udgør sjælen i det event, vi glade og ydmyge lægger navn, område og bygninger til.

Uanset årstal, handler KOED træf om fællesskab, lidenskab og BMW, og vi glæder os allerede til næste år.

 

Veteranbiler, klassikere og youngtimere

I slutningen af 2017 blev reglerne for veteranbiler ændret, og biler kan nu fra de er 30 år gamle, registreres i en slags veteran “light” kategori. Den hidtil kendte veteran-kategori (lad os kalde den veteran classic), fortsætter som før. Dertil kommer hele youngtimer-kategorien med biler der har 25 år eller mere på bagen.

Det var interessant at betragte bilerne på dette års træf fra denne vinkel, da BMW-modeller, der er 25, 30 eller 35 år gamle, egentlig er “gamle” biler på en helt anden måde end 60’er og 70’er generationerne tænker veteranbiler.

Tænk engang at en tidlig årgang E30 faktisk er en ægte veteranbil på linje med den første 3-serie (E21), 6-serien (E24), CS (E9) og “forlæns-baglæns”-modellen 02.

De første generationer af M5 (E28 og E34) er havnet i veteran light kategorien og den smukke og på mange måder banebrydende 8-serie (E31) har 3 år på bagen som youngtimer.

Disse +25 år gamle biler er der flere og flere eksemplarer af til træf som dette, og samtidig er der flere og flere yngre ejere af dem. Trenden går mere og mere i retning af et “modent” valg af bil og projekt, i forhold til tidligere, hvor færre og nyere modeller stod øverst på ønskesedlen hos den unge generation.

Jeg har skrevet en artikel på ViaRetro, hvor jeg går mere i dybden med denne tendens, og den kan I læse her.

 

Den kvindelige entusiast

Inde i midten af området bemærkede jeg i år noget helt specielt; en smuk ung kvinde, der helt tydeligt var indehaveren af en fin BMW 528i.

Trods sine kun 18 år, har Julie-Katrine hele 9 års passioneret bil-erfaring, og hun skiller sig markant ud fra de fleste andre 18-årige kvinder – ikke kun ved at være ung kvindelig bilejer, men ved at være ejer af en så potent bil som en BMW 528i fra ´96.

Julie-Katrine er 100% BMW-nørd, og er hyppig deltager i de lovlige gaderæs på Striben, hvor der efterhånden er en del mandlige BMW-ejere, der har oplevet af få baghjul af hende.

Hendes kalender er også tydeligt markeret med datoerne for de fleste events og mærketræf i både Danmark og udlandet.

For tiden er hun ved at gøre bilen klar til verdens største BMW-træf – BMW Syndikat Asphaltfieber – der afholdes i Tyskland i midten af juni. 528’eren skal bl.a. omlakeres og have nye større Brembo-bremser, men det er intet problem for Julie-Katrine og Nicolai, der hellere bruger tid sammen på deres BMW’er, end på ”normale” kæresteting som rejser og romantiske middage.

 

Til vi ses igen…

Kan du umuligt vente et helt år (minus et par dage) til at dele din BMW-passion med andre, arrangerer KOED en tur til verdens største BMW-træf i Tyskland: BMW-Syndikat Asphaltfieber, der afholdes 12-15. juli. Hold øje med vores Facebook-side for nyt om den tur.

Inde på KOED træf Facebook-begivenheden kan du se reaktioner, historier og en hulens masse billeder fra dagen.

 

Fun facts:

– Den første bil i køen foran KOED kom kl. 7 lørdag morgen

– Kl. 10:45 holdt der stadig en 1 km. lang bilkø op ad Nyhåbsvej

– Der har alt i alt været ca. 500 BMW’er i Kolind til Åbent Hus, hvoraf knap halvdelen stod inde på KOED’s område, resten på områder omkring KOED

– Ca. 1500 besøgende

– På rullefeltet ydede den kraftigste BMW 620 hk

– Den deltager, der kørte længst for at komme til Åbent Hus, var Burkhard, der kørte sin fine BMW ALPINA B5 helt fra det sydlige Tyskland (ca. 800 km.)

– Dagen for træffet var årets hidtil varmeste dag

 

The following two tabs change content below.
Lars Meller
Tekstforfatter og skribent med en forkærlighed for lækre biler, herunder naturligvis BMW og ALPINA. Triller til dagligt rundt i en F11, som er den dejligste bil jeg nogensinde har haft. Blogger om nyheder, guides og little known facts om BMW og KOED.
Lars Meller

Nyeste indlæg af Lars Meller (se alle)