BMW F31 – M-Sport & M-Performance styling

Patrick Blom Bachstein Projects, Styling & Tuning Leave a Comment

BMW 320D F31 - KOED M STYLING

Read about the buildover here,
and enjoy the pictures.

BMW 320D F31
KOED M STYLING

Read about the buildover here,
and enjoy the pictures.

WE TOOK AN INNOCENT 320D F31...
AND TURNED IT BAD!

Og hvordan gjorde vi så dét?

[kleo_gap size=”12px”]

Our 320d is a fine car… it looks nice, and it handles well.

But! Something was missing!

After a lot of research the conclusion was clear: it lacked a more sporty and agressive look.

The car was 100% stock, and even without any particular options.
The challenge was then HOW this sporty and agressive look could be achieved. Inspiration was seeked, and the answer found:

A bunch of M-Sport & M-Performance parts were required!

I vores tilfælde er bilen født uden M-Teknik pakke fra fabrikken, og der skulle derfor altså både M-Teknik pakke til, samt M-Performance tilbehør.

Opgaven lød nu på at finde de rigtige dele, så ombygningen ville komme godt fra start.

HELT STANDARD FØR OMBYGNING

En flot model og lækker bil.
Men vi manglede noget...

HELT STANDARD FØR OMBYGNING

En flot model og lækker bil.
Men vi manglede noget...

FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED

Lad det være sagt med det samme:
Det er et STORT arbejde!

Første fase i ombygningen er et overblik over, hvilke dele der skal købes hjem. Komplet liste med varenumre findes længere nede på siden.

Mens M-Sport pakken næsten kan bestilles som samlet kit, er arbejdet lidt større med M-Performance, der skal bestilles i enkeltdele. Desuden er hjulsættet bestilt særskilt, som såvel andre smådetaljedele som eks. M-Performance indstigningslister med LED lys.

MONTERING AF
M PERFORMANCE BREMSESÆT

370X30 MM SKIVER FOR. 4 STEMPLET KALIPER
345X24 MM SKIVER BAG. 2 STEMPLET KALIPER.
LETVÆGT. VENTILERET. LÆKKERT.

MONTERING AF
M PERFORMANCE BREMSESÆT

370X30 MM SKIVER FOR. 4 STEMPLET KALIPER
345X24 MM SKIVER BAG. 2 STEMPLET KALIPER.
LETVÆGT. VENTILERET. LÆKKERT.

LET THE GAMES BEGIN!

Vi starter med undervognen!

BAGKOFANGER AFMONTERET

BREMSER & SÆNKNING

Kofangere afmonteres for og bag, for lettere adgang, og plads, i hjulkasserne. Bremseskiver og ankerplader afmonteres (vær opmærksom på bestilling af korrekte ankerplader iht. modelvariant). Fjederben løsnes og fjedrene spændes sammen, og afmonteres. Nye H&R sænkningsfjedre monteres, og fjederbenene påspændes igen. Flanger osv. renses op inden montering af de nye M-Performance bremsedele.

Generelt set opførte udskiftningen af undervognskomponenterne ganske pænt. Vi oplevede en enkelt udfordring med de bagerste ankerplader, der ikke passede til vores 320d. Vi valgte at lade de oprindelige sidde. Husk derfor at være meget opmærksom på grundig oplysning af korrekt model, årgang, variant etc.

Sænkningen forløb forholdsvis enkelt, og har du en lift til rådighed, og korrekt værktøj til håndtering af fjedrene, er det en relativt enkel del af ombygningen.

KOFANGERE, SIDESKØRTER & HÆKSPOILE

Et større arbejde ligger i udskiftningen af kofangerne (såfremt bilen ikke er født med M-Sport pakke). Vores 320d var forholdvis standard, og dermed skulle de almindelige kofangere udskiftes med M-Sport, og dernæst monteres med M-Performance komponenterne. Bemærk at alle de udskiftede komponenter til karosseristyling skal forbi en autolakerer.

Vi gik i krig med de afmonterede kofangere, og især ved forkofangeren, er der en del arbejde, før den er klar til montering. Arbejdet er delt op i to omgange: flytning af komponenter fra eksisterende kofanger (tågelygter, lygtespul, clips m.v.), samt klargøring af bilens front til M-Sport kofangeren.

Overflytningen af komponenterne foregår relativt smertefrit. Lygtespulingsarmene afmonteres ved manuelt at presse dem ud fra bagsiden, afmontere dækkapslen, og derefter løsne selve armen fra de to støtteclips, én i hver side. Pas på med at være for voldsom! Clips og konsoller flyttes med over på den nye kofanger efter behov.

Tågelygter flyttes over på den nye kofanger, men dækpladerne skal monteres fra det nye M-Sport kit.

De nye kofangere færdigmonteres med reflekser, dækplader etc. – alt hvad der fulgte med i M-Sport kittet (best.nr. 51952318192)

På bilens front skal der skiftes indtil flere komponenter, før den nye M-Sport kofanger passer på. Det største arbejde ligger i skiftningen af indsugningsbælgen, samt beslaget denne sidder i. For at skifte beslaget (der sidder monteret i de to store aluvanger, der ses på billederne), skal køleren løsnes til et punkt, hvor den kan manøvreres rundt. Når konsollen er skiftet, monteres den nye indsugningsbælg, og de dertilhørende kølekanaler, der monteres i inderskærmene (bemærk at 335i/335d har en anden type kølekanal – disse medfølger i kittet). Arbejdet i fronten afsluttes med montering af støttekonsoller til kofangeren. Bemærk at kittet indeholder to støttekonsoller i flamingo. Den ene er til det amerikanske marked, mens den anden er den aktuelle til europæiske modeller. Det er benævnt hvilken model, de hver især passer på.

Forkofangeren kan nu løftes på, og indsugningsbælgen finjusteres, så den optisk ser korrekt ud. Husk at montere temperatursensor, stik til tågelygter og lygtespulere, samt sprinklerfremføring.

Bagkofangeren er ligetil, og der skal ikke laves de store ændringer. Bemærk dog ift. bagendens udførelse, at der findes flere forskellige varianter af M-Performance kittet: med hul til afgang i venstre side, med hul til afgang i begge sider, samt hhv. til enkelt- eller dobbeltafgang pr. side.

Sideskørter afmonteres ved at ’klikke’ dem af. De nye M-Sport monteres, og M-Performance listerne monteres herpå. De nye lister monteres med clips, og det er nødvendigt at bore op i M-Sport sideskørterne.

M-PERFORMANCE.
ALCANTARA & KULFIBER.

INTERIØRKOMPONENTER
DER OSER AF RÆS & KVALITET.

M-PERFORMANCE.
ALCANTARA & KULFIBER.

INTERIØRKOMPONENTER
DER OSER AF RÆS & KVALITET.

INTERIØR

MONTERING AF M-PERFORMANCE GEARVÆLGER

Vi valgte også at opgradere en del af interiøret i 320d’eren, bestående af alcantara rat, trimlister i kulfiber, nyt armlæn i alcantara/kulfiber, ny kulfiberbeklædning til gearstangen, pedaler og fodstøtte i rustfrit stål, måttesæt, og indstigningslister med LED – alt sammen fra M-Performance serien.

Her skal arbejdet med udskiftning af rattet fremhæves, da det krævede en god portion snilde, og ti gange så meget tålmodighed. Det kan ikke beskrives med ord, hvordan rattet afmonteres (inkl. airbag og betjeninger, der skal flyttes fra det gamle, til det nye rat) – søg derfor efter visuelle guides på f.eks. YouTube.

Fjederen i armlænet kræver ligeledes en god portion tålmodighed, og lidt overarm, at få sat tilbage på plads, når det nye M-Performance armlæn er monteret.

Indstigningslisterne aktiveres/deaktiveres ved hjælp af en lille medfølgende magnet, der monteres under bilens dør. Det kræver et par forsøg, før magnet sidder korrekt og præcist.

Det har givet kabinen et stort løft i fornemmelsen, og giver klar følelsen af ægte M-Performance. Vi havde desværre ikke hverken en M-Performance eller M-Sport kabine til rådighed… det havde været prikken over i’et.

KONKLUSION.
ER DET DÉT VÆRD?

YES! 100% BMW VALUE FOR MONEY.

KONKLUSION.
ER DET DÉT VÆRD?

YES! 100% BMW VALUE FOR MONEY.

Det var et solidt projekt med et godt udgangspunkt. Vi havde en kanon dag på værkstedet, i godt selskab, og arbejdet blev lavet med et smil på læben. For hver del vi fik monteret, blev indtrykket federe og federe, og udtrykket mere og mere smørret. Selv voksne mænd, der ikke er til ’gejl’ måtte give efter, og konstatere, at komplet M-Sport & M-Performance, får en BMW F31 320d til at gå op i en højere enhed!

Som nævnt i starten af dette indlæg, så er det et stort arbejde, at ombygge fra standard til dét resultat, vi har opnået med vores F31. Har du det korrekte værktøj, og et sted med lift, til rådighed, og har hænderne skruet rigtigt på, så er du godt på vej. Virker opfyldning af sprinklerbeholderen uoverskuelig, så lad et professionelt værksted stå for ombygningen.

Vi har lavet alt på vores eget autoriserede BMW værksted – BMW Service Koed A/S.

Er du fristet af de ekstra brede skuldre, din BMW kan få, så tøv ikke med at kontakte os – så finder vi den løsning, der passer bedst til dig og din BMW.

Synes du godt om ombygningen, må du meget gerne dele dette indlæg, og give os et ’like’ med på vejen 🙂

[kleo_social_share]

LISTE OVER DELE MED BESTILLINGSNUMRE
(DOWNLOAD PDF FIL)

UNDERVOGN

M-Performance bremsesæt
Best.nr. 34112221445

Vejl. pris: kr. 21.250,-

H&R sænkningssæt 40/35 mm
Best.nr. 288773

Vejl. pris: kr. 1995,-

M-Performance 405M 20″ komplet hjul
(Monteret med Pirelli P-Zero Nero RSC)
Best.nr. 36112219607

Vejl. pris: kr. 37.150,-

KAROSSERI

M-Sport sideskørter + basispakke (ej lakeret)
(Obligatorisk ved udskiftning af kofangere)
Best.nr. 51952318192

Vejl. pris: kr. 7750,-

M-Sport kofanger – for (ej lakeret)
Best.nr. 51118055823

Vejl. pris: kr. 5680,-

M-Sport kofanger – bag (ej lakeret)
Best.nr. 51128056577

Vejl. pris: kr. 5250,-

M-Performance kit til kofanger – for
Best.nr. 51192291364

Vejl. pris: kr. 5065,-

M-Performance kit til kofanger – bag
Best.nr. 51192291417

Vejl. pris: kr. 5055,-

M-Performance kit til sideskørter H/V
Best.nr. 51192291404 (Højre)
Best.nr. 51192291407 (Venstre)

Vejl. pris: kr. 3130,- (I alt for begge sider)

M-Performance hækspoile (ej lakeret)
Best.nr. 51192298300

Vejl. pris: kr. 3380,-

Grill (nyrer) – blank sort H/V
Best.nr. 51712240778 (Højre)
Best.nr. 51712240775 (Vestre)

Vejl. pris: kr. 1270,- (I alt for begge sider)

M-Performance spejlkapper – karbon H/V
Best.nr. 51162211904 (Højre)
Best.nr. 51162211905 (Vestre)

Vejl. pris: kr. 5510,- (I alt for begge sider)

M-Performance rørhale – dobbelt
Best.nr. 18302296889

Vejl. pris: kr. 2440,-

KABINE

M-Performance instrumentbordsbeklædning – kulfiber/alcantara
Best.nr. 51952230351

Vejl. pris: kr. 7480,-

M-Performance ‘kit’ – rat & midterkonsol i alcantara + pedaler samt fodstøtte i rustfrit stål
Best.nr. 51952286613

Vejl. pris: kr. 4970,-

M-Performance gearvælger i kulfiber
Best.nr. 61312250696

Vejl. pris: kr. 1795,-

M-Performance armlæn – alcantara
Best.nr. 51162405917

Vejl. pris: kr. 2080,-

M-Performance måttesæt for/bag
Best.nr. 51472407303 (for)
Best.nr. 51472409932 (bag)

Vejl. pris: kr. 1340,- (I alt for begge sæt)

M-Performance LED indstigningslister
Best.nr. 51472359786

Vejl. pris: kr. 2140,-

DIVERSE

Clips til fastgøring
Best.nr. 07147296886

Vejl. pris: kr. 18,- pr. stk.

Plastnitte
Best.nr. 51111908077

Vejl. pris: kr. 6,-

The following two tabs change content below.
Patrick Blom Bachstein

Patrick Blom Bachstein

KoedBlogger & BMW entusiast. Har haft et alsidigt udvalg af BMW'er gennemårene, og kører nu E61 530d færge til daglig.
Patrick Blom Bachstein

Latest posts by Patrick Blom Bachstein (see all)