Koed E30 økonomimåler langt på literen km/l l/100 km

E30 – økonomimåler

Lasse Elbech Guide, Koeds Krog Leave a Comment

BMW E30, den banebrydende sports sedan, vi alle kender og på en eller anden måde, forbinder med 80ernes og 90ernes “allemands” BMW. Ikke nok med at den på mange andre punkter var langt forud for sin tid, her kan for eksempel nævnes at speedometeret ikke var drevet af et mekanisk kabel, som ofte var tilfældet i biler i de årgange, men derimod en impulsgiver i bagtøjet, som dermed sikrede en stabil og korrekt fart udmåling, den velkendte og gennemprøvede tyske kvalitet.

Og lad os dvæle ved instrumenterne, for dette indlæg kommer til at handle om omdrejningstælleren, eller rettere økonomi måleren som sidder nederst.
Der vil blive holdt fokus på disse forskellige instrumenter, og derfor vil der ikke være fokus på BMW E30 M3 og BMW E30 320iS, eller andre BMW tuneres erstatning af økonomimåleren til fx. et olie temperaturs instrument.

Foruden en omdrejningstæller uden økonomimåler, findes der 4 forskellige økonomimålere.

Billede (001) L/100KM: Den mest kendte i Danmark, og landene omkring os er L/100km. Det er udmålingen på hvor mange liter du bruger på 100 km, hvilket uden tvivl var og til en vis grad stadig er, tyskernes foretrukne udregningsmetode for brændstofforbrug.

Billede (002) KM/L: I Japan, har man i mange år brugt udregningen KM per Liter brændstof. Naturligt deraf, blev de BMW E30 modeller der var lanceret i Japan udstyret med sådan en økonomimåler, så man kunne aflæse forbruget i KM/L.

Billederne (003 og 004) Miles per gallon: Under denne kategori, findes der 2 typer, den engelske fra Storbritannien, og den Amerikanske. Da der er forskel på hvilke beregningsmetoder de to områder i verden bruger til udregning, er det naturligt nok også to forskellige instrumenter.

En Engelsk gallon er= 4,545 liter (Imperial)
En Amerikansk gallon er = 3.785 liter
(kilde: http://denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/M%C3%A5l_og_v%C3%A6gt/gallon)

Derfor er det naturligt også en anden skala der skal følges. Den engelske skala synes dog pæneste, da den ser ens ud over hele skalaen, ligesom både speedometer og omdrejningstæller er med ens afstand, er dette instrument det også. Lidt i stil med L/100KM. Hvor den amerikanske ikke ser så harmonisk ud, men det skyldes udelukkende at deres gallon udregning laver en helt anden skala.

Fælles for alle 4 instrumenter er, at der er ikke forskel på selve elektronikken på instrumentet, det er udelukkende den pågældende urskive der er skiftet ud, hvilket har holdt produktions omkostninger nede da man producerede instrumenterne.
Du vil derfor kunne skifte urskiven, og have den måleenhed som du end måtte ønske til din egen E30.

Der var to producenter af instrumenterne, hvilket var henholdsvis VDO og Motometer. Der er ingen praktisk forskel på disse instrumenter, udover at Motometer har en mere “blød” tilbagegang, hvor VDO er mere kontant når der skiftes værdier på instrumentet. Begge instrumenter kan sættes i ethvert instrumenthus, og være fungerende. Det har dermed ingen praktisk betydning, det beror på personlig præference om man ønsker en kontant måling, eller en blød overgang.

Alt i alt er dette indlæg ikke det mange fokuserer på, men det er et forsøg at blotlæggelse af de forskelligheder som BMW E30 havde verden over.

The following two tabs change content below.
Lasse Elbech

Nyeste indlæg af Lasse Elbech (se alle)