BMW og ALPINA på Geneve Motorshow 2018

Lars Meller Koeds Krog Leave a Comment

Geneve Motor Show har ry for at præsentere creme de la creme indenfor bilindustrien, og er den eneste internationale udstilling jeg er fast gæst på år efter år.

Som KOED-ven og forholdsvis nybagt, men meget passioneret BMW-ejer, glædede jeg mig dog mere end nogensinde før til Geneve Motor Show i år, da KOED (der forhandler ALPINA i Danmark og Norge, red.), havde sørget for en guidet tour på ALPINA’s stand.

Geneve Motor Show 2018

Først lidt baggrundsinfo om ALPINA, som er en mellemstor tysk virksomhed, der skaber eksklusive biler til den lille kreds af kendere, der sætter pris på det ekstraordinære, og som ved, hvordan man nyder det. Med andre ord: Biler til bil-gourmeter.

BMW ALPINA er sandsynligvis de mest kendte individuelle biler, baseret på BMW-biler, og udvikles og produceres i et venligt samarbejde med BMW gennem efterhånden 50 år. I dag leder virksomhedens grundlægger Burkard Bovensiepen selskabet sammen med sine sønner Andreas og Florian.

På trods af at Burkard er 82 år, lagde han alligevel vejen forbi standen for at hilse på og se at alting var som det skulle være.

Det tætte og mangeårige samarbejde med BMW er grundlaget for ALPINA’s fortsatte succes: det er det, der giver mulighed for at skabe produkter, som er meget individuelle, samtidig med at de opfylder de strenge kvalitets- og sikkerhedsstandarder, der gælder for store produktionsbiler.

ALPINA leverede ca. 1700 biler i 2017.

Lidt om Geneve-udstillingen…

Den blev afholdt første gang helt tilbage i 1905, og er i top-5 over verdens biludstillinger. På trods af at udstillingen i størrelse hører til i den mindste halvdel af de europæiske biludstillinger, skal man alligevel prioritere hårdt og planlægge skarpt, hvis man realistisk skal nå bare en lille smule fordybelse på éen dag.

Dette års udstilling løber af stablen 8-18 marts, og forud for det ligger 2 pressedage, hvor journalister, forhandler og specielt indbudte har lidt mere og bedre adgang til standene end de normale publikumsdage.

Grundet mit daglige virke indenfor PR og kommunikation, er jeg indehaver af et pressekort, og besøger derfor showets første pressedag, hvor alle præsentationerne og premiererne ligger, og jeg nyder den næsten uhindrede adgang til biler og mærkerepræsentanter.

 

Men nu til sagen!

Hvor mange stande giver en næsten for perfekt og for poleret ”corporate” følelse, er ALPINA-standen vidunderligt anderledes. Man kan allerede på afstand mærke den familiefølelse, der er kendetegnet for virksomheden, og gæstfriheden ved ankomst til såvel som på standen er fantastisk.

ALPINA-folkene brænder alle sammen for det de laver, og de fortæller lidenskabeligt om virksomheden, historien, udviklingen og ikke mindst om de helt unikke biler de laver. Jeg fik fx at vide, at samarbejdet med BMW består i kraft af at ALPINA ikke udvikler biler, der kannibaliserer på BMW’s egne modeller.

Et eksempel på det er en udstillet BMW ALPINA B5 Bi-Turbo Touring AWD (!), som bedst kan beskrives som den M5 Touring, BMW ikke selv laver. Bilen er baseret på en BMW 550i xDrive (G31), der er forfinet æstetisk og teknisk, og har over 600 hk.

Jeg kører selv 5’er Touring (F11), så denne bil fik det meste af min opmærksomhed, og mens jeg kiggede, snusede, pillede, savlede og fotograferede, fik jeg fortalt nogle ”little known facts” om ALPINA.

 

Little known fact #1

ALPINA’s samarbejde med BMW er så stærkt, at ALPINA får adgang til udviklingen af nye BMW-modeller. Det gør ALPINA i stand til at kunne udvikle, producere og lancere nye BMW ALPINA-modeller næsten samtidig med at BMW introducerer deres nye modeller.

Her kommer årets overraskelse ind: BMW holdt pressekonference kl. 13:15, hvor chefdesigner Adrian van Hoydoonk først præsenterede den helt nye X4 (G02), der er en virkelig smuk og muskuløs bil, og M8 Gran Coupé Concept, der viser at BMW vil være helt i front i top-segmentet.

To af de mest markante elementer var nyrer med guldrande og gule lygter, som sandsynligvis kommer på kommende modeller, og som måske på den korte bane inspirerer til produkter og styling på eftermarkedet…

Præcis en time senere afholdt ALPINA deres pressekonference, og her afslørede de BMW ALPINA XD4 AWD, som er baseret på den kun 1 time gamle X4 M40d. Udover at ALPINA’en er gudesmuk med den velkendte ALPINA forfinelse af eksteriøret, 22” hjul, gigantiske bremser, 4 udstødningsrør m.m. har BMW-nørderne fra Buchloe også pumpet lidt testosteron i bilen.

Sammenlignet med X4 M40d er nøgletallene som følger: +62 hk, +90 Nm, -0,3 sekunder, +18 km/t, og en BMW ALPINA XD4 AWD er officielt verdens hurtigste diesel-drevne SUV!

 

Little known fact #2

Mange tror fejlagtigt at ALPINA tager en eksisterende ny BMW og modificerer den, da det er hvad næsten alle andre eftermarkeds-specialister gør. Det er dog langt fra sandheden… Samarbejdet mellem BMW og ALPINA indebærer rent faktisk at alle ALPINA-biler fremstilles af BMW, på BMW’s samlebånd og af BMW’s folk. ALPINA-folkene sender simpelthen en konfigurations og spec-liste til BMW, der så samler hver enkelt bil ud fra den.

Det er også årsagen til at en BMW ALPINA bærer BMW’s logo, men ALPINA’s modelbetegnelse og skrifter. Dertil har enhver BMW ALPINA fabriksgaranti fra BMW, hvilket ingen anden lignende virksomhed i verden kan prale af, hvad enten det handler om BMW eller et hvilket som helst andet bilmærke.

 

ALPINA i Danmark

Som nævnt i indledningen, kan vi også i vores lille andedam få en smag af ALPINA’s automobile feinschmeckerei, da KOED er forhandler af ALPINA dele og udstyr. Det betyder at du kan købe fx fælge og styling til din BMW. Ønsker du at købe en ”rigtig” ALPINA, kan du enten kigge på det europæiske brugtmarked (der er i skrivende stund cs. 630 ALPINA’er til salg på mobile.de) eller tage fat i ALPINA direkte og afgive en ordre på en ny og helt unik bil.

Se meget mere om ALPINA på deres hjemmeside https://www.alpina-automobiles.com/en/

The following two tabs change content below.
Lars Meller
Tekstforfatter og skribent med en forkærlighed for lækre biler, herunder naturligvis BMW og ALPINA. Triller til dagligt rundt i en F11, som er den dejligste bil jeg nogensinde har haft. Blogger om nyheder, guides og little known facts om BMW og KOED.
Lars Meller

Nyeste indlæg af Lars Meller (se alle)