Koed Åbent Hus 2016

Åbent Hus 2016 – endnu en succes!

Patrick Blom Bachstein Koeds Krog Leave a Comment

Begejstring, blankpolerede BMW’er & bagende sol

Hvad forventer man egentligt, når man åbner sin gårdsplads for BMW-entusiaster i alle støbninger og byder på en øl og grillpølser? Hos Koed, der sælger reservedele og udstyr til BMW, har det været en tradition i mere end 20 år at åbne gårdspladsen den første lørdag i maj for BMW’er fra hele landet – og mere end 1.400 entusiaster lagde vejen forbi.

I år skinnede solen om kap med de velplejede BMW’er, der lagde vejen forbi Koed i Kolind.

Drengedrømme og mandehørm blandede sig med udstødningsgas i luften.

– Vi glæder os altid, siger Henrik Sørensen der ejer og driver Koed.

– I de første år kom der jo ikke mere end 10-20 biler, så det var noget helt andet i dag, men min forventning er næsten den samme, som den gang: At alle hygger sig med at kigge på bilerne og snakke om, hvad der er af modeller og stylinger.

Og det er en forventning, han deler med gæsterne, som holder i kø på de små veje omkring lageret og værkstedet. Her venter blandt andre Christian Bro på 35 år sammen med vennerne. Han kommer selv med en 535 D E60 som skal med ind på pladsen og vises frem. Det er tredje gang, han har taget turen til Kolind for at deltage. Han glæder sig især til at se velplejede udgaver af de ældre biler inde på pladsen, og det samme svar lyder fra kammeraten Michael Bundgaard, 43 år, der er der med sin 535 D F11.

Traditionel tur

Da portene glider op præcis kl. 10, strømmer bilerne ind og parkerer side om side, hvorfra de kan blive beundret og diskuteret. Og det er især de meget velplejede ældre modeller som E30, der fremstår i original stand, der tiltrækker sig meget opmærksomhed.

Christian Andersen på 25 år er en af dem, der har medbragt en af de eftertragtede E30’ere til arrangementet. Han er kørt i konvoj fra Nordjylland, sammen med fire af sine venner. Det er blevet en tradition, at de tager turen til Kolind hvert år og køreturen er for dem en ligeså stor del af arrangementet, som den kolde fadøl de nu sidder og drikker i solen.
– E30 har charme. Den er lidt kult og så er den lille og lækker, er han og vennerne enige om.

De fremmødte biler og fadølsanlægget gør sit bedste for at følge med efterspørgslen.

Der er omkring 1.400 mennesker på pladsen på højdepunktet, og det glæder Henrik Sørensen.
– Jeg synes egentligt ikke, at det er så vigtigt, hvor mange der kommer, men at dem der kommer er her af glæde og kærlighed til BMW.

Han prøvede på et tidspunkt at gøre noget mere ud af dagen og arrangere musik og andet underholdning, men det tiltrak en masse mennesker, som kom mere efter øllene og underholdningen end på grund af bilerne, og det gav en helt anden stemning, så det har han skåret væk igen.

En hurtig forespørgsel blandt gæsterne på pladsen bekræfter, at det var den rigtige beslutning.
– Det er fantastisk, lyder vurderingen fra Jan Pramgaard, 50 år. Det er første gang han hat taget turen til Kolind, men det er helt sikkert ikke sidste gang.

Billeder & Video fra Åbent Hus 2016

Video – Koed A/S / Frederik Hansen, Cabiz

Video – Koed A/S

Video – Drivenary

The following two tabs change content below.
Patrick Blom Bachstein

Patrick Blom Bachstein

KoedBlogger & BMW entusiast. Har haft et alsidigt udvalg af BMW'er gennemårene, og kører nu E61 530d færge til daglig.
Patrick Blom Bachstein

Nyeste indlæg af Patrick Blom Bachstein (se alle)