3 bankefede BMW’er

Patrick Blom Bachstein Koeds Krog Leave a Comment

Mød tre styks BMW, der kan noget særligt!

En tur rundt på pladsen til træffet i maj var en af de fineste oplevelser. Funklende, velplejede BMW’er i mange forskellige udgaver overalt. Det er svært at fremhæve højdepunkterne sådan en dag – mest fordi der ikke rigtig var nogle lavpunkter til at sætte det hele lidt i perspektiv. I stedet har vi fundet tre eksempler på nogle af de meget forskellige biler, som var med.
Klassisk kvalitet

En tur rundt på pladsen efterlader ingen tvivl om, at klassikere som E30 og E36 er nogle af dem, rigtig mange er faldet for, og vi er helt enige – de klassiske BMW-linjer er skønne, men så meget desto mere opsigtsvækkende var Christian Olvers BMW Z3 Coupe fra 1999.

Christian røbede for os, at det nærmest var en tilfældighed, at han fik købt sin første BMW, men efterfølgende er kærligheden vokset frem, og nu er det svært for ham at skifte. Og det er godt det samme, for det er en rigtig perle, Christian har fået fingrene i.
Bevares – vi ved godt, at modellen kan dele vandene og det lidet flatterende kælenavn ”klovneskoen” afslører nok, hvad nogle mener om designet, men hos Koed lægger vi os fladt ned.

Dels synes vi, at det er rigtig dejligt at se noget helt usædvanligt – og der går altså virkeligt langt mellem, at vi spontant spotter denne model på landevejene, og dels så bliver vi bløde i knæende over, hvor velholdt den er – lakken, læderet og ikke mindst motoren er som original. Fælgene er fra E38-serien, og så er den sænket, men ellers lagde vi ikke mærke til noget, der var ændret.

Personligt præg

Hvis man skal tegne et virkeligt groft billede af de BMW-entusiaster, som besøgte os, så var der to overordnede grupper:
Dem, der holder alt så originalt som muligt, og dem, som sætter deres eget præg på bilerne.

Blandt den sidste gruppe mødte vi Kim Zander, der var kommet med sin E46 Touring fra 2004.
Kim har efter egen udtalelse ”vendt den på hovedet” og lavet alt på den – og vi behøver nok ikke at pege på, at den ikke blev leveret med røde fælge fra fabrikken.

Det er Kims fjerde BMW, og han laver det hele selv, så bilen bliver lige som, han vil have den. Dog kunne vi ikke undgå at lægge mærke til den tydelige kærlighedserklæring til BMW’s særlige udtryk – blandt andet med striberne i BMW M-farverne. God stil.

Fabriksny frækkert

Der er ingen tvivl om, at et træf, som det vi holder hos Koed, tiltrækker rigtig mange ”gamle” entusiaster med klassiske modeller, men der er heldigvis også plads til nye. Derimellem fandt vi Jakob Skjoldagers helt nye M2 351 fra 2016.

Selvom bilen naturligvis ikke giver os samme nostalgiske hjertebanken, som de klassiske modeller, så er der ingen tvivl om, at de nye modeller vil have den effekt på os om 15-20 år.
BMW kan utvivlsomt stadig få mundvandet til løbe.

Et hurtigt spørgsmål til Jakob om, hvad han selv synes om bilen affødte en kaskade af komplimenter: ”Drømmemotor, flot, fantastisk lyd”.
Ingen tvivl om, at det var en forført mand, vi mødte her med sit første men garanteret ikke sidste BMW-kærlighedsforhold. Ikke mindst effekten af 6 cylindre på række, som der jo ikke er mange andre end BMW, der leverer i dag, har gjort Jakob blød som smør, og vi kan sagtens følge ham!

Og lige til allersidst bliver vi igen nødt til at sige TAK til ALLE jer der viste jeres biler frem og besøgte os dagen igennem – det ville ikke være det samme uden jer!

The following two tabs change content below.
Patrick Blom Bachstein

Patrick Blom Bachstein

KoedBlogger & BMW entusiast. Har haft et alsidigt udvalg af BMW'er gennemårene, og kører nu E61 530d færge til daglig.
Patrick Blom Bachstein

Nyeste indlæg af Patrick Blom Bachstein (se alle)